maanantai 26. heinäkuuta 2010

Garterlac Dishcloth!
Siis ihan mahtavaa!

En ole ennen tajunnut, että youtube on pullollaan neuleohjeita ja eritoten kuvallisia ohjeita, jos on vaikeaa ymmärtää jokin ohje;)

Siis toisinsanoen väännetty rautalangasta, että tyhmempikin osaa.

Löysin tämän tiskirätin ohjeen Criminy Jicketsin sivuilta. ( kun se lanka loppui tuosta edellisen postauksen sukasta, niin enhän malttanut olla vaan neulomatta mitään...kaikki mahdolliset vapaahetket...vaikkei niitä kyllä olekaan!)


Mutta siis, kaverini suositteli tekemään tiskirättejä itse.
Minulla on jo käytössä yksi Kiertistä ostettu bambuinen tiskirätti, olen ollut siihen todella tyytyväinen. Niitä pitäisi vain olla enemmän, että saisi aina välillä heittää pesukoneeseen ja sitten ottaa taas uuden rätin käyttöön.


Joka tapauksessa kaverini sanoi tehneensä jostain ekopuuvillasta rättejä, sanoi kokeilleensa helmineuletta ja sitten ihan vain aina oikeaa. Aina oikea on kuulemma käytössä parempi, imee hyvin ja jopa mies kuulemma tykkää sillä pyyhkiä:)


MUTTA

Itse halusin kokeilla jotain muuta kuvioita, kauneuden... tai sitten ihan vaan huvin vuoksi, miten vaan.
Löysin tuon yllä olevan ohjeen ja jämälankaa, jotain normipuuvillaa (kerron sitten miten toimii käytössä), yritän nyt olla ostamatta niitä lankoja ja vaan neuloa noita jo ostettuja pois...

Eilisen illan tuskailin ohjeen kimpussa, aina se seuraava kerros tökki, en vain tajunnut miten sen kuuluisi mennä.
Ja olin vihainen kuin ampiainen!!

Purin aina kun näytti väärältä ja taas hammasta purren uudestaan---- mutta ei-- aina väärin, tuli jotenkin muotopuoli. Sekös otti päähän. Katselin jopa tuota youtuben ohjetta, mutta se ei auennut siltikään....

TÄNÄÄN se ratkesi! Jihuu! Minun kompastuskiveni tämän kohdalla oli se, kun käskettiin poimimaan silmukoita ja sitten jatkamaan neulomista... se pitikin tehdä niin, että poimitut silmukat piti poimia neuloen taikka neuloa, ennen kuin jatkaa ohjetta- johan aukesi ohje!!!! 

Tuotokseni (monen purkamisen jälkeen) on tässä:

Jee, nyt hyvillä mielin nukkumaan.

Tämän päiväisestä väsymyksestä ei voi syyttää

kuin ITSEÄÄN;)

PS. Mitenhän sitä ennen muinoin ratkottiin nämä ongelmat?
Menemällä naapuriin kysymään neuvoa...
välillä kyllä kaipaa sellaisia kontakteja, vaikka tämä nettimaailma tuokin monia uusia mahdollisuuksi.
Tästä youtube- oivalluksesta olen kyllä nyt enemmän kuin tyytyväinen.:D

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta vinkistä, tätä tekemisen iloista sanomaa täytyy jakaa muillekin. Voihan tiskirättikin olla todellakin kaunis ja miellyttävä käyttää. Hyvää käyttöä jämälangoille.

    VastaaPoista
  2. Irina, kiitos vain, mukavaa, jos joku muukin löytää mukavaa ja mieleistä tekemistä tätä kautta. Se lämmittää sydäntäni <3 Ja on kyllä maailman paras kaikkien kuivuneiden kokkareiden irroittaja, varsinkin tuo Novita cottonista tehty on hyväksi havaittu:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3 /Thank you for the message<3