lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pusero/ A Shirt

Tänään tuli inspiraatio tehdä jotain uutta.
Lähdin rohkeasti kirjaston kautta kangaskauppaan (aika lailla uusi maailma minulle tuo kangaskauppa:)) ja ostin kaupantätien avustuksella kaikki tarpeelliset ainekset, jotta saisin hienon puseron tytölleni.

Today´s inspiration was to sew a shirt for my girl.
I am very very beginner with sewing.
I made many mistakes, but the result looks like a shirt, doesn´t it?:)
(Sorry, I won´t translate the other parts in English)

Lopputulos on tässä.
Tein varmaan kaikki mahdolliset virheet, mutta kuten mieskin totesi "kyllä tuon housuista erottaa":)
Ja tytär ei olisi halunnut luopua uudesta puserostaan ollenkaan, joten en ihan epäonnistunut ole kuitenkaan.
Virheitä tein kohtalaisesti.
Ensin leikkausvaiheessa katsoin, että "ahaa, vain hihoja täytyy olla kaksi kappaletta", muita leikkasin sitten yhdet... kunnes huomasin, että etu- ja takakappaleet olivat vain puolikkaita siitä mitä niiden kuuluisi olla:D
...
Sain pelastettua asian niin, että leikkasin ne puuttuvat osat (mitä muuta olisin voinut tehdä?) ja ompelin yhteen... jotenka pusero on sangen persoonallinen, saumoineen keskellä edessä ja takana. Meinasin jo lyödä hanskat tiskiin tuossa vaiheessa, mutta päätin tehdä loppuun sen minkä olin aloittanut.


 Saumoja tehtäessä, tuli taas yksi virhe lisää... tikkasin onnellisena kaksiteräisellä neulallani, mutta tikkasinpa väärältä puolelta, eli tässä tapauksessa nurjalta puolelta:) Olkoon, tuumasin, etupuolella ei vain ole niin siisti jälki mitä kuuluisi.

Näitä resoreja en olisi sitten millään osannut tehdä ilman RuttunuNutun- ohjeita. Ihanaa, kun on taitavia ihmisiä, jotka jaksavat perusteellisesti selittää asioita tuntemattomille ihmisille ja mikä ilo tästä syntyykään, kun onnistuu omin pikku kätösin luomaan jotain käyttökelpoista.
(Ensi kerralla en toista noita mokia!)

Jälkikin olisi voinut olla siistimpää, varsinkin sisäpuolen saumoista. Saumuri olisi varmasti hyvä, mutta pitänee harjoitella omalla taviskoneella ensin muutama ompelus ennenkuin sellaisen menee hankkimaan:)

Loppujen lopuksi, tänään tunsin taas sitä ihanaa luomisen iloa, jonka voi vain saada, kun tekee jotain itse, luo käsillään.
Mahtava fiilis!

Ps. Ja paitaohjeita ja vinkkejä kehiin, jos tänne joku osaava sattuu piipahtamaan!:)


~~~~~~~~~~~~~

Kankaat/Fabrics: Eurokangas
Hinta/Price: noin 8€
Ohje/Instructions: By Ottobre- magazine

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee..Täällä kans olis kiva osata ommella. Mukavaa puuhaa.... ja tulee valmiiksi nopeammin kuin neulomalla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentoinnista:) Totta puhut! Ommellen tulee valmista nopeemmasti, mutta neulomisessa on silti oma hohteensa, kun se vie aikaa ja voi olla ehkä (?) vähän suurpiirteisempi:)Ei tarvitse koko ajan tuijottaa työtään.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3 /Thank you for the message<3