lauantai 31. maaliskuuta 2012

Turun käsityömessut 31.3.2012


Löytöjä tuli niin paljon, että melkein piti tulla takaoven kautta kotiin ettei tule sanomista;)


Ihania näytteilleasettajia, luovia ihmisiä. Ihmettelen vieläkin kuinka niin paljon taitavia ja kekseliäitä ihmisiä löytyykin. Mutta minun mukaani tarttui lankaa ja paljon ideoita, sekä hyvää mieltä.
Olihan siellä tungosta ja monen ikäisiä naisia, muutama mieskin mukana.

Ihana osasto oli myös tuo nyörikiekko osasto. Perheyritys käsittääkseni, joka valmistaa Harjavallassa erilaisia välineitä millä voi neuloa ja tehdä nyörejä ja kaikkea muuta kivaa. Minulle tarttui mukaan nyörikiekko, meinaan tehdä koirille uudet talutushihnat, ihan tällä saa hevosen riimujakin tehtyä. Mieleeni pilkahti, että lasten kanssa nämä tuotteet voisivat olla myös toimivia, sekä vanhusten ja sydänsairaiden, jotka eivät voi puikkoja enää heilutella. Siellä oli esimerkiksi sellainen "kudontapuu", jolla pystyi neulomaan kaulahuivia.


Matonkuteet näyttivät olevan suosiossa ja olikin ihana päästä ihan oikeasti luonnossa näkemään ne ihanat väriskaalat ja koskettelemaan materiaaleja. Kauhavan Kangasaitan osastolla oli ainakin vipinää, melkein kyynärätaktiikkaa sai käyttää, että pääsi kuteisiin käsiksi:) Minulle tarttui omaa rakasta lempiväriäni mukaan, josko saisi se kesälaukun virkattua, mistä aiemmin olen laittanut ohjeen TÄNNE.

Lisäksi olin hämmästynyt kuinka pehmeää tuo Dropsin Lin (pellavalanka) olikaan. Valmiiksi neulotussa mallissa se oli vieläkin pehmeämpää. Kannattaa kuulemma pestä, kun neulomus valmistuu, jotta ne haihtuvat jotka siitä irtoavat lähtevät pois, eikä kuulemma pöllyä enää sen jälkeen.


Tytölle löytyi kesätakkiin Sandesin Mini duettia.

Ja muistaakseni ainakin oli uusi tuttavuus tuo Poppeli-kauppa, mistä suurin osa näistä ihanuuksista löytyi. Jyväskylään sijoittunut kauppa, Ikaalisissakin kuulemma pieni sivupiste, joka lauantaisin auki, sekä nettikauppa missä esim dropsin lankoja.

Todella ystävällistä palvelua, tuli ikävä keski-Suomeen!


Löytyi sieltä yksi tehtykin tuote mukaan.
Ihan mahtava "hattu", ensi talvena sopii kulkea kauniina ja tyylikkäänä tämä päässä!

Ja sitten pitäisi puikkojen alkaa viuhumaan;)

Short translation.
I went to Turku crafts exhibition yesterday. I found some very good ideas and bought "some" yarn:)
There were crowds of people, mostly women in all ages. The most popular sections were those who sold carpet rag, I almost had to use "elbow technique" to get to touch the materials...:)

Most surprising was to find the Garnstudio Drops Lin- yarn, it was so soft material, I had to buy some to knit something for summer.

The last picture is a very nice hat I found, beautiful indeed! Waiting for the next winter already to get to wear this and look stylish;)

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja löytöjä! Tuo pellavalanka houkuttaisi minuakin ja kassin virkkaaminen myös kutittelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja ajatuksia täälläkin. Lankakaupoille vain, se pellava oli kyllä mukavantuntoista, varmasti tosi kiva kesällä!

   Poista
 2. Hei!
  Olen blogisi vakio lukija. Käyn ihastelemassa ihania kutomuksiasi.
  Olisiko mahdollista saada ohjetta niihin kukkatossuihin?

  Terveisin Pia Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pia! Kyllä on mahdollista, yritän saada päivitettyä mahdollisimman pian, yritän tämän viikon aikana:) Kiitos, kun käyt kyläilemässä:)

   Poista

Kiitos viestistäsi <3 /Thank you for the message<3