sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Piirakkasukat


Valmiit!!!


Tein ensimmäistä kertaa tällä kuviolla, mielestäni kaunis kuvio.
Ja ihan nopea neuloakin.


Menevät taas työkaverilleni.
~~~~~~~

Pattern: Novita sukkakirja, piirakkasukat
Yarn: Novita 7Veljestä 150g
Size: ~38

~~~~~~~~~

And these socks are ready to give away!
I like them a lot, and I might knit a pair for my use in future:)
10 kommenttia:

 1. Kaunis lopputulos:) Sulla on kivoja työkavereita:)

  VastaaPoista
 2. Itse just yritän väkertää näitä piirakkasukkia ja ei äly riitä...miten teit kantapään? Ohjeessa 25 silmukalla vahvistettua neuletta, eihän se voi onnistua, vai...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kyllä sen pitäisi onnistua. :) Neulot ensimmäisen puikon silmukat neljännelle, eli edelliselle puikolle. Eli piirakkakuvio jää odottamaan 2 ja 3 puikoille. Tämän lisäksi vielä tipautat piirakkakuvion puikoille molemmista päistä yhdet silmukat... meneekö liian vaikeaksi??:) Helpompi olisi kuvata ja näyttää kuvin mitä tarkoitan. Sitten alat neulomaan vahvennettua neuletta- ensin nurin ja seuraava kerros nostat yhden silmukan ja sitten neulot oikein yhden ja jatkat tätä rataa rivin loppuun. Teet näitä kahta kerrosta yhteensä 26kerrosta. Olikohan tässä yhtään vastausta, tai selvennä vielä ongelmaasi, jos ei auennut tämän kautta:) Youtubessa on monesti aika hyviä videoita, jos on jokin ongelmakohta, niin ne valaisee asiaa:) Siitä sen kantapään pitäis lähtee, sit vaan seuraat ohjetta, niin kantapää alkaa muodostumaan tämän jälkeen, eli seuraavaksi tulee kavennukset ja sitten koukitaan tuon juuri tehdyn "lepareen" reunoista silmukat ja jatketaan neulomista ja sitten se kantapää alkaa muodostumaan. Voin yrittää itsekin laittaa jossain vaiheessa videota asiasta, kun ehdin.

   Poista
  2. Moikka, anteeksi en ollut varmaan ymmärtänyt tuota kysymystäsi oikein:) Alla kysyttiin samaa ja vastauksen näet sieltä. Toivottavasti ei sukanteko ole jäänyt kesken tuon takia.

   Poista
 3. Vanhempi blogiteksti, mutta täällä ongelma sama. Oletettavasti edellisellä ollut sama.. kun 25 silmukkaa on valmiina kantapään neulontaa varten, 1krs eli nurja puoli onnistuu ihan hyvin, mutta kun tullaan oikealle puolelle, tulisi vuorotellen nostaa 1 silmukka ja seuraava taas neuloa oikein ja tätä toistetaan. Jolloin puikon viimeinen silmukka oikealla puolelle jää neulomatta eli nostetaan vain puikolle (koska pariton silmukkaluku 25). Kun työ taas käännetään ja aletaan neuloa nurjaa, tulee kerros taas aloittaa nostamalla 1.s neulomatta. Jälleen jää tämä oikealla puolella viimeinen ja nurjalla puolella ensimmäinen silmukka ilman neulomista. Ja kun koko homma jatkuu, jää kyseinen silmukka jatkossa aina neulomatta. Eli ei aukea myöskään minulle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, mä yritän jossain välissä katsoa tuota ja josko saisin vaikka videokuvaa avuksi ongelmaan:) Muistaakseni itsellänikin oli aluksi samanlaista ongelmaa.

   Poista
  2. Oli pakko alkaa itsekin neuloa uudestaan tuota sukkaa, että palautui mieleen. Oikeassa olette, olisikohan ohjeessa virhe, luvunhan pitäisi olla parillinen. Muistelisin, että olen itse vain oikealla kutonut sen viimeisenkin oikein ja nurjalla sitten nostanut taas silmukan ohjeen mukaan. Eli oikealla kerroksella tulisi kaksi viimeistä oikein. Voihan myös ajatella, että kaventaa sen yhden silmukan pois tässä vaiheessa, jolloin tulisi 24 silmukkaa, parillinen määrä.

   Tästä pitääkin laittaa tietoa Novitalle, et onkohan tullut virhe ohjeeseen:)

   Toivottavasti pääset eteenpäin sukkien teossa. Tuo on kyllä niin kaunis kuvio!

   Poista
  3. Näinpä! Kavensin tosissaan yhden ylimääräisen ja näin toimi :) Toinen sukka valmiina ja hyvä tuli ;) Kiva, jos laitoit Novitalle viestiä - mietin itsekin kun ei heidän sivuiltaan löytynyt korjausta kyseiseen :)

   Poista
  4. Kiva juttu! Itselläkin tuli tehtyä tuossa yhdet, kun kokeilin. Tein ilman kavennusta, mutta neuloin ne kaksi viimeistä vain oikeaa, siitäkin tuli ihan onnistunut.:) Toinen sukka tulee sit sinullakin varmaan vauhdilla, kun tekniikka on hallussa jo;)

   Poista

Kiitos viestistäsi <3 /Thank you for the message<3